blogger counter

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007


ην ώρα που ο τουρκικός Τύπος «σταυρώνει» τον Φατίχ Τερίμ και η ψυχολογία των παικτών της Εθνικής Τουρκίας βρίσκεται στο ναδίρ, οι Έλληνες διεθνείς, με τον αέρα των πρωτοπόρων του ομίλου, στοχεύουν σε νίκη μέσα στο «Αλί Σαμί Γεν», την προσεχή Τετάρτη (17/10). Το… σύνθημα έδωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που ζήτησε τρίποντο για να «σφραγιστεί» η πρόκριση μέσα στην Τουρκία!

Οι Έλληνες διεθνείς «πέταξαν» για την Κωνσταντινούπολη με την ψυχολογία στο καλύτερο δυνατό σημείο, αφού βρίσκονται με το ένα πόδι στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Και στο «Αλι Σαμί Γεν» στόχος είναι η νίκη. Όχι ως ρεβάνς του 1-4 του Καραϊσκάκη, αλλά ως επιστέγασμα πρόκρισης! Αυτό επεσήμανε ο Stelios, σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
«Δεν βλέπουμε το παιχνίδι με την Τουρκία σαν ρεβάνς. Παίζουμε για τη νίκη όπως και σε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Κίνητρο είναι να πάρουμε την νίκη για εξασφαλίσουμε την πρόκριση μέσα στην Τουρκία», τόνισε ο διεθνής μέσος και αναφερόμενος στην πίεση που υφίσταται η τουρκική ομάδα είπε: «ποτέ δεν ξέρεις αυτό αν είναι καλό ή κακό».

Ο Stelios έδωσε το σύνθημα της νίκης και σε δηλώσεις του, νωρίτερα, στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού της Εθνικής. «Θέλουμε να πάμε στην Τουρκία για τη νίκη και να μην περιμένουμε μέχρι το παιχνίδι με τη Μάλτα. Εκεί θέλουμε να γίνει η γιορτή για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008», επεσήμανε ο διεθνής μέσος. Για «εκδίκηση»; Ούτε λόγος. «Δεν βλέπουμε το παιχνίδι ως ρεβάνς για το 1-4 στο Καραϊσκάκη».

Η προετοιμασία της Εθνικής επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώθηκε το πρωί με προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Σε αυτήν δεν συμμετείχαν οι Κώστας Κατσουράνης και Χρήστος Πατσατζόγλου, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με την Τουρκία και δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή στην Κωνσταντινούπολη.

Μπορεί ο Ότο Ρεχάγκελ να μην υπολογίζει στους Κατσουράνη, Πατσατζόγλου, έχει όμως ξανά στη διάθεσή του τους Σεϊταρίδη, Σαμαρά. Ο πρώτος θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ επικρατέστερος αντικαταστάτης του «Κατσούρ», δίπλα στον Αγγελο Μπασινά, είναι ο Παρασκευάς Αντζας.

Την Τρίτη, οι Έλληνες διεθνείς θα προπονηθούν στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας, ενώ λίγο νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Ότο Ρεχάγκελ.

# «Χρυσώνει» τους διεθνείς η ΕΠΟ! Η πρόκριση στα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη φορά συνιστά επιτυχία για την Εθνική και η Ομοσπονδία είναι έτοιμη να ανταμείψει τους παίκτες. Βάσει συμφωνίας των δυο πλευρών, η ΕΠΟ θα μοιράσει στους παίκτες το μισό ποσό από το μπόνους πρόκρισης της ΟΥΕΦΑ. Πόσο είναι αυτό το ποσό; Περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ!