blogger counter

Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2007

Η Λίβερπουλ πήρε την εκδίκηση της. Η αρμάδα του Ράφα Μπενίτεθ άλωσε το "Γκούντιον Παρκ" νικώντας την αιώνια αντίπαλο Έβερτον, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννιά, με 2-1 στο 206 ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Ο διεθνής Ολλανδός επιθετικός, Ντιρκ Κούιτ με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Λίβερπουλ, η οποία πήρε την εκδίκηση για την περσινή ήττα με 3-0. Η πρωτοπόρος Αρσεναλ υποδέχεται στο "Έμιρεϊτς" την αντίπαλο του Αρη στο κύπελλο UEFA, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμάζεται στο "Βίλα Παρκ" κόντρα στην Αστον Βίλα, ενώ στο "Ρίβερσαϊντ" με τη Μίντλεσμπρο παίζει η Τσέλσι, που έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία. Η τρίτη Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την νεοφώτιστη Μπέρμιγχαμ.

Η Ρέιντζερς ήταν η νικήτρια στο πρώτο Old Firm της χρονιάς. Οι "τζερς" επικράτησαν της αιώνιας αντίπαλου Σέλτικ στο "Αϊμπροξ Παρκ" με 3-0 στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Scottish Premier League. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο κύπελλο UEFA, Αμπερντίν αντιμετωπίζει το μεσημέρι της Κυριακής την Ινβερνές του Κρεγκ Μπρούστερ στο "Καλιντόνιαν Στέιντιουμ".

Ιδιαίτερα αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Bundesliga, με τον ελληνικό εμφύλιο ανάμεσα στη Νυρεμβέργη του Αγγελου Χαριστέα και την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης των Αμανατίδη, Κυργιάκου να ξεχωρίζει. Εντός έδρας αποστολή για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, Βέρντερ Βρέμης, που υποδέχεται στο "Βέζερσταντιον" τη Χέρτα, παράλληλα η πρωτοπόρος (και αντίπαλος του Αρη στο κύπελλο UEFA) Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει την Μπόχουμ των Επαλέ και Μίετσελ στο "Ρούρσταντιον", ενώ η Λεβερκούζεν του Φάνη Γκέκα φιλοξενεί στην "Μπάι Αρίνα" την Ντόρτμουντ. Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στο "Φρόιντσαφτ", η Ντούισμπουργκ επιβλήθηκε 2-1 της Κότμπους στο ντέρμπι των νεοφώτιστων.

Εκτός έδρας αποστολές περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Primera Division για τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η πρωτοπόρος και προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνει τα "ξίφη" της με την 5η Εσπανιόλ στο "Μονζουίκ", ενώ η 2η Μπαρτσελόνα κοντράρεται με την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Κύπελλο UEFA, Βιγιαρεάλ στο "Μαδριγάλ". Στο "Ριαθόρ" απέναντι στη Λα Κορούνια δοκιμάζεται η Βαλένθια, η Σεβίλλη φιλοξενείται από την ουραγό Λεβάντε, ενώ η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο UEFA, Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται στο "Βιθέντε Καλντερόν" τη Σαραγόσα.

Με δύο σημαντικές αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Serie A το Σάββατο. Η Ρόμα υποδέχεται τη Νάπολι στο "Ολίμπικο", σε ένα παιχνίδι που στις κερκίδες θα βρεθούν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας των γηπεδούχων, ενώ η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Ίντερ ανττιμετωπίζει τη Ρετζίνα στο "Oρέστε Γκρανίλο". Την Κυριακή, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, Λάτσιο κοντράρεται με την ουραγό Λιβόρνο στο "Αρμάντο Πίκι", στην κλασική "μάχη" μίσους ανάμεσα στους "αριστερούς" οπαδούς των "αμαράντο" και τους "δεξιούς" οπαδούς των "λατσιάλι", η Γιουβέντους φιλοξενεί την Τζένοα με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο να αναζητά το 219ο του γκολ και η Μίλαν υποδέχεται στο "Σαν Σίρο" την Έμπολι.

Στο "Ζερλάν", όπου η πρωταθλήτρια και πρωτοπόρος Λυών υποδέχεται τη Μονακό, στρέφεται το ενδιαφέρον της 11ης αγωνιστικής του Championnat. Η έκπληξη του πρωταθλήματος, Νανσί που "φιγουράρει" στην 2η θέση, φιλοξενεί τη Σοσό στο "Μαρσέλ Πικό", ενώ η αντίπαλος του Πανιωνίου στο Κύπελλο UEFA, Μπορντό κοντράρεται με το Στρασβούργο στο "Μενό". Μαρσέιγ και Λανς διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους στο "Βελοντρόμ", με τον τεχνικό των φιλοξενούμενων, Ζαν Πιέρ Παπέν, να επιστρέφει στη Μασσαλία ως αντίπαλος.

Εντός έδρας αποστολές για τους πρωτοπόρους περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Eredivisie. Η Φέγενορντ, που βρίσκεται στην κορυφή με 18 βαθμούς, υποδέχεται στο "Ντε Κάιπ" την Εξέλσιορ, ο Αγιαξ, με τον Όντρι Κόστερ στην τεχνική της ηγεσία, φιλοξενεί στην "Αμστερνταμ Αρίνα" τη Ναϊμέγκεν, ενώ η πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν κοντράρεται με την Φένλο στο "Φίλιπς Στάντιον". Επίσης, η αντίπαλος της Λάρισας στο κύπελλο UEFA, Αλκμααρ υποδέχεται τη Χέρενφεϊν.

Στην έδρα της Μονς δοκιμάζεται η πρωτοπόρος Σταντάρ Λιέγης, στο πλαίσιο της 10ης ημέρας της Jupiler League. Η Αντερλεχτ διασταυρώνει τα "ξίφη" της με την Γάνδη του Τροντ Σόλιντ στο ντέρμπι της αγωνιστικής στο "Κονστάντ Βάντεν Στοκ", ενώ εκτός έδρας αποστολή έχει η Γκενκ, που αντιμετωπίζει τη Μουσκρόν στο "Κανονιέρ".

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα στο "ΓΣΠ" ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του Παγκύπριου Πρωταθλήματος. Η πρωτοπόρος Ομόνοια αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Νέα Σαλαμίνα, η Ανόρθωση κοντράρεται με την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, Αλκή στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", ενώ ο Εθνικός φιλοξενείται από την Δόξα στην Κατωκοπιά.