blogger counter

Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2007


Η Λίβερπουλ πήρε την εκδίκηση της. Η αρμάδα του Ράφα Μπενίτεθ άλωσε το "Γκούντιον Παρκ" νικώντας την αιώνια αντίπαλο Έβερτον, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννιά, με 2-1 στο 206 ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ. Ο διεθνής Ολλανδός επιθετικός, Ντιρκ Κούιτ με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Λίβερπουλ, η οποία πήρε την εκδίκηση για την περσινή ήττα με 3-0.

Στο 33' η μπάλα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του τον Τζον Αρνε Ρίισε πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι του Χάουαρντ. Η Έβερτον πέντε λεπτά αργότερα πήρε "κεφάλι" στο σκορ με αυτογκόλ του Χίπια. Ο Φινλανδός στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα μετά από σουτ του Σταμπς την έστειλε με υποδειγματικό τρόπο (δοκάρι και μέσα) στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 54' η Λίβερπουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιρκ Κούιτ. Την εσχάτη των ποινών κατελόγισε ο διαιτητής Κλάτενμπουργκ μετά την ανατροπή του Στίβεν Τζέραρντ από τον Τόνι Χίμπερτ, ο οποίος και αποβλήθηκε. Από εκείνο το σημείο και μετά οι "κόκκινοι" πήραν τα "ηνία" του αγώνα και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Κούιτ.

Στς καθυστερήσεις (92') η Λίβερπουλ προηγήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σημείωσε και το πρώτο της γκολ. Ο Ντιρκ Κούιτ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ και χάρισε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης. Το πέναλτι καταλογίσθηκε μετά την ενέργεια του αμυντικού της; Έβερτον Φιλ Νέβιλ να σταματήσει την μπάλα, ύστερα από σουτ του Λούκας, πάνω στη γραμμή της εστίας με το χέρι.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Έβερτον - Λίβερπουλ 1-2
38' αυτ. Χίπια, 54' πεν. και 92' πεν. Κούιτ
Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ, Γιόμπο, Σταμπς, Λέσκοτ, Φ. Νέβιλ, Αρτέτα, Γιαγκέλκα, Όσμαν, Αγιεγκμπένι (77' ΜακΦάντεν), Ανισέμπε (84' Μπέινς).
Λίβερπουλ: Ρέινα, Φίναν, Κάραχερ, Χίπια, Ρίισε, Τζέραρντ (71' Λούκας), Μασεράνο, Σισόκο (88' Πέναντ), Μπεναγιούν (68' Μπάμπελ), Βορονίν, Κούιτ.