blogger counter

Πέμπτη, Οκτωβρίου 18, 2007




ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ


Τον τιτλο της θα κλιθει να υπερασπιστει η Ελλαδα το καλοκαιρι του 2008 στα γηπεδα της Ελβετιας και της Αυστριας. Με νικη 1-0 η εθνικη μας εστειλε εχθες εκτος EURO τους τουρκους ενω παραλληλα εξασφαλησε τη δικη της προκριση στα τελικα της διοργανωσης. Σκορερ της εθνικης μας ο Αμανατιδης στο 78' με εξαιρετικο και συναμα ψυχραιμο τελειωμα. Η συναντηση ξεκινισε περιεργα.......αφου στην ανακρουση του εθνικου μας υμνου δεν ακουγοταν τιποτα, παρα μονο οι αποδοκημασιες των φιλαθλων της Τουρκιας. Μονο απο τα χειλη των διεθνων μας καταλαβαινες οτι ακουγοταν ο υμνος της Ελλαδας. Ας ειναι..........


Το παιχνιδι οπως ηταν λογικο ξεκινισε με την κατοχη της μπαλας να ειναι στους αντιπαλους μας. Χωρις αποτελεσματικοτητα ομως, αφου οι Κυριακος, Δελλας, Τοροσιδης αλλα και ο οπισθοχωρημενος Αντζας ειχαν φτιαξει ενα απροσπελαστο τειχος. Με τον Κυριακο να κερδιζει ολες τις εναεριες μονομαχιες στον αξωνα οι Τουρκοι αρκεστηκαν σε ατομικες προσπαθειες απο τα πλαγια, ουτε αυτο ομως ηταν κερδοφορο διοτι Σειταριδης και Τοροσιδης οχι μονο εκοβαν τους αντιπαλους τους αντιπαλους αλλα εβγαιναν αρκετα συχνα στην επιθεση. Και η μεσαια γραμμη ομως με τους Μπασινα και Καραγκουνη ηταν πολυ αποδοτικη. Απ αυτους ξεκινουσαν αλλοστε σχεδον ολες οι επιθεσεις μας. Οι Τουρκοι βραχυκυκλομενοι και χωρις καλες επιλογες απογοητευσαν τους οπαδους τους που αρχησαν τα.....παραπονα νωρις. Το α' ημιχρονο τελειωσε με καλυτερη φαση το χαμενο τετ-α-τετ του Τοροσιδη. Στο β' ημιχρονο συνεχειστηκε το επιθετικο κρεσεντο της Ελλαδας με τους Τουρκους να φτανουν στην περιοχη μας αλλα να μην μπορουν να σκοραρουν. Με την ελευση των Λυμπεροπουλο, Σαμαρα στις θεσεις των Γκεκα, Χαριστεα το αντιπροσωπευτικο μας συγκροτημα δημιουργουσε συνεχως ευκαιριες. Το γκολ ηρθε στο 78' μετα απο εξαιρετικη μπαλια του Σαμαρα στον Αμανατιδη. Στη συνεχεια και σηγκεκριμενα στο 86' οι Τουρκοι εχασαν τη μεγαλυτερη ευκαιρια τους με τον Τουραν να σημαδευει το δοκαρι του Χαλκια. Στο τελος δεν αλλαξε τιποτα και ετσι η Ελλαδα προκριθηκε στα τελικα του ΕURO 2008.


Δηλωσεις των πρωταγονιστων


Γιάννης Αμανατίδης: "Ολη η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ομως, όλα πήγαν καλά. Κερδίσαμε 1-0 και είμαστε ευχαριστημένοι. Πήραμε την πρόκριση και τώρα θα το γιορτάσουμε".


Γιώργος Σαμαράς: "Ηρθαμε εδώ για να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο. Να παίξουμε ελεύθερα. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όταν παίζεις σε ένα τέτοιο επίπεδο, ο κόσμος δεν πρέπει να σε επηρεάζει. Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε το μηδέν, να βγούμε στις αντεπιθέσεις και με το πέρασμα του χρόνου να παίξουμε πιο επιθετικά. Αφιερώνω αυτή τη νίκη στους υγιείς φιλάθλους στην Ελλάδα. Δεν μου άρεσαν οι φήμες που υπήρχαν ότι οι Tούρκοι στο πρώτο παιχνίδι μας είχαν πλησιάσει. Δεν δίνουμε εμείς τέτοια δικαιώματα. Αγαπάμε την Εθνική ομάδα, Η φιλοξενία των Τούρκων ήταν άψογη".


Νίκος Λυμπερόπουλος: "Αυτή τη νίκη την ήθελε ο Θεός, μετά την οδυνηρή ήττα στο Καραϊσκάκη. Παρά τα σχόλια δείξαμε χαρακτήρα, πεισμώσαμε και λέγαμε ότι θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη που θα σήμαινε πρόκριση και τα καταφέραμε. Είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω στα τελικά, χαίρομαι και πιστεύω ότι εκεί αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει τα πάντα".
Τραϊανός Δέλλας: "Πήραμε πανάξια την πρόκριση, δείξαμε ποιοι είμαστε και την καρδιά της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Αυτοί που μας έκαναν κριτική κρύφτηκαν στα λαγούμια τους".


Στα αλλα ματσ που εγιναν χτες


Αγγλία-Εσθονία
3-0
Καζακστάν-Πορτογαλία
1-2
Αζερμπαϊτζάν-Σερβία
1-6
Ουκρανία-Νήσοι Φερόε
5-0
Γεωργία-Σκωτία
2-0
Μάλτα-Μολδαβία
2-3
Τουρκία-Ελλάδα
0-1
Λιχτενστάιν-Ισλανδία
3-0
Δανία-Λετονία
3-1
Σαν Μαρίνο-Ουαλία
1-2
Λουξεμβούργο-Ρουμανία
0-2
Βοσνία-Ερζεγ.-Νορβηγία
0-2
Ιρλανδία-Κύπρος
1-1
Σουηδία-Β. Ιρλανδία
1-1
Ολλανδία-Σλοβενία
2-0
Βέλγιο-Αρμενία
3-0
Γερμανία-Τσεχία
0-3
Αλβανία-Βουλγαρία
1-1
Γαλλία-Λιθουανία
2-0