blogger counter

Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2007

Ρέιντζερς ήταν η νικήτρια στο πρώτο Old Firm της χρονιάς. Οι "τζερς", με τον τερματοφύλακα ΜακΓκρέγκορ σε μεγάλη μέρα, επικράτησαν εύκολα της αιώνιας αντίπαλου Σέλτικ στο "Αϊμπροξ Παρκ" με 3-0 στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Scottish Premier League. Η ομάδα του Γουόλτερ Σμιθ επέστρεψε εντυπωσιακά στα νικηφόρα αποτελέσματα και "έπιασε" τους Κέλτες στους 22 βαθμούς.

Η Ρέιντζερς άνοιξε το σκορ στο 28' με κεφαλιά του Νάτσο Νόβο ύστερα από σέντρα του Αλαν Χάτον. Στο 45' αντικαταστάθηκε ο ΜακΜάνους από τον Κένεντι λόγω τραυματισμού. Στο 51' σουτ του επιθετικού της Σέλτικ, ΜακΝτόναλντ απέκρουσε δύσκολα ο ΜακΓκρέγκορ. Η ομάδα του Γουόλτερ Σμιθ διπλασίασε τα τέρματα της με σουτ του Μπάρι Φέργκιουσον μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 72' η Σέλτικ είχε μια καλή ευκαιρία να μειώσει το σκορ ωστόσο ο τερματοφύλακας ΜακΓκρέγκορ έσωσε και πάλι την εστία του. Ωστόσο η Ρέιντζερς απάντησε άμεσα και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο 76' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νόβο. Ο επιθετικός των "τζερς" έφτασε τα 5 τέρματα σε Old Firm και αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ της ομάδας του σε αυτή την κατηγορία.

Τα νεύρα πάντως δεν έλειψαν και στο 87' το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά. Αφορμή στάθηκε το αντιαθλητικό χτύπημα του Νέιλορ στον Νταμάρκους Μπίσλι, το οποίο έφερε αρκετούς παίκτες των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια. Ο διαιτητής ΜακΚιούρι μοίρασε πέντε κάρτες, τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι τέλειωσε κανονικά.