blogger counter

Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2007


Με δύο πέναλτι "φάντασμα" η Νάπολι επικράτησε με 3-1 της Γιουβέντους στο "Σαν Πάολο" στο μεγάλο παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής της Serie A. Οι "παρτενοπέι" επικράτησαν των "μπιανκονέρι" στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων μετά την επιστροφή τους στην Serie A και επέστρεψαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Η Γιουβέντους προηγήθηκε ένα λεπτό μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Οι "μπιανκονέρι" δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν αφού τρία λεπτά αργότερα η Νάπολι ισοφάρισε με τον Γκάργκανο. Οι "παρτενοπέι" στο 62' διπλασίασαν τα τέρματα τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντομίτσι.


Την εσχάτη των ποινών, για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι της "βέκια σινιόρα", καταλόγισε ο διαιτητής Μπεργκόντσι μετά την ανατροπή (!) του Λαβέτσι από τον Κιελίνι. Ο αμυντικός της "Γιούβε" πάντως το μόνο που έκανε ήταν ένα φανταστικό τάκλιν και τίποτα περισσότερο.

Στο 69ο λεπτό η Νάπολι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και πάλι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Ντομίτσι. Αυτή τη φορά ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα ύστερα από υποτιθέμενη ανατροπή του πορτιέρο της "βέκια σινιόρα", Τζιανλουίτζι Μπουφόν στον Ζαλαγιέτα.

"Τρίποντο" για Τορίνο

Επιστροφή στις νίκες για την Τορίνο. Η ομάδα του Βάλτερ Νοβελίν επικράτησε με 2-0 της Κάλιαρι στο "Κομουνάλε" στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής. Η Τορίνο κατέκτησε την μόλις δεύτερη εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα ενώ η Κάλιαρι έμεινε χωρίς "τρίποντο" για δεύτερο σερί παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 71' με τον Ροσίνα. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε τρία λεπτά πριν τη λήξη με αυτογκόλ του Φέρι.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Νάπολι - Γιουβέντους 3-1
49' Γκάργκανο, 62' πεν. και 69' πεν. Ντομίτσι - 46' Ντελ Πιέρο
Νάπολι: Ιέτσο, Γκάρικς (83' Κοντίνι), Κούπι, Ντομίτσι, Καναβάρο, Σαβίνι, Μπλάσι, Χάμσικ, Γκαργκάνο, Λαβέτσι (78' Καλάιο), Ζαλαγιέτα (90' Σόσα).
Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Γκριγκέρα (75' Μαρκιόνι), Λεγκροτάλιε, Μολινάρο, Αλμιρόν (87' Τιάγκο), Νοτσερίνο, Σαλιχάμιζιτς, Ντελ Πιέρο, Παλαντίνο (80' Ιακουϊντα), Τρεζεγκέ.

Τορίνο - Κάλιαρι 2-0
71' Ροσίνα, 87' αυτ. Φέρι
Τορίνο: Σερένι, Κόμοτο, Ντελαφιόρε, Ντι Λορέτο, Λάνα, Κορίνι, Ροσίνα, Ζανέτι, Βαϊλάτι (54' Στελόνε), Ρεκόμπα (38' Μότα), Βέντολα (61' Μαλόνγκα).
Κάλιαρι: Φόρτιν, Ντελ Γκρόσο, Μπιάνκο, Μπιζέρα, Φέρι, Μπουντέλ, Κόντι, Φότζια, Παρόλα (84' Ντ' Αγκοστίνο), Φίνι (75' Ακουαφρέσκα), Μάτρι (83' Λαριβέι).

Κυριακή 28/10/2007

16:00 Κατάνια - Σαμπντόρια
16:00 Έμπολι - Αταλάντα
16:00 Λάτσιο - Ουντινέζε
16:00 Μίλαν - Ρόμα
16:00 Παλέρμο - Ίντερ
16:00 Πάρμα - Λιβόρνο
16:00 Σιένα - Ρετζίνα
21:30 Τζένοα - Φιορεντίνα