blogger counter

Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007


Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τούμπας η συνάντηση του Θοδωρή Ζαγοράκη με τους βουλευτές του νομού Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ενημέρωσε άπαντες για την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της ομάδας, ωστόσο τα πράγματα είναι συγκεχυμένα, για την υπαγωγή ή μη της ΠΑΕ στη ρύθμιση.Ο Ζαγοράκης δεν πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε και με τα τωρινά δεδομένα δεν πρόκειται να υπογράψει την υπαγωγή, η σχετική προθεσμία λήγει την Τετάρτη.

Και αυτό γιατί δεν έχει ξεκαθαρίσει το πλέον ασαφές ζήτημα, το ποιος δηλαδή θα ευθύνεται για το νέο χρέος στο δημόσιο, η τωρινή διοίκηση ή η ευθύνη θα καταμεριστεί και στις προηγούμενες. Το παρόν έδωσαν οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ορφανός, Αδάμ Ρεγκούζας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη και Απόστολος Τζιτζικώστας και του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, Χάρης Τσιώκας και Χρύσα Αράπουγλου.

Ο Γιώργος Ορφανός, εμπνευστής της σχετικής ρύθμισης, την υπερασπίστηκε δεόντως σε δηλώσεις του: «Η ρύθμιση είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της διοίκησης του ΠΑΟΚ για να μας ενημερώσει για όσα την απασχολούν. Έγινε μια συζήτηση διαρκείας. Ξεκαθάρισαν αρκετά πράγματα. Μπορούμε να πούμε ότι εμείς εκδηλώσαμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον ΠΑΟΚ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα. Υπάρχουν ορισμένες σκέψεις που θα ζητηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Περιμένουν μια απάντηση από το Υπουργείο Οικονομικών. Έχουμε επικοινωνήσει και ετοιμάζεται η εγκύκλιος που θα διευκρινίσει τα σχετικά ζήτημα» δήλωσε ο Γιώργος Ορφανός.

Και συμπλήρωσε: «Είναι ρύθμιση που δίνει πολλά θετικά στοιχεία, δίνει χρόνο, δεν έχουν προσαύξηση οι δόσεις, και περιέχει προσαυξήσεις και πρόστιμα που μειώθηκαν. Έχουμε λοιπόν μια καλύτερη ρύθμιση απ' όσες υπήρχαν. Στο θέμα του ΠΑΟΚ υπάρχει βαρύ φορτίο και η τακτική που θα ακολουθήσει τη διοίκηση θα είναι κάτι που θα πρέπει να την αποφασίσει».