blogger counter

Σάββατο, Οκτωβρίου 27, 2007


Μετά από αρκετά χρόνια στην Αρσεναλ ο Τιερί Ανρί πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει το Λονδίνο και να γίνει κάτοικος Βαρκελώνης. Στο πρωτάθλημα της Primera Division ωστόσο τα έχει βρει σκούρα και μέχρι στιγμής δεν θυμίζει σε τίποτα τον σπουδαίο επιθετικό που θα θαυμάζαμε την με την φανέλα των "κανονιέρηδων". Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι αριθμοί, που σχεδόν πάντα έχουν δίκιο.

Ο Ανρί έχει σημειώσει μόλις δύο γκολ σε 12 παιχνίδια μέχρι στιγμής, συγκομιδή που είναι η χειρότερη στη μέχρι τώρα καριέρα του σε ξεκίνημα πρωταθλήματος. Σύμφωνα τα νούμερα ο 29χρονος διεθνής Γάλλος επιθετικός αριθμεί ήδη 624 αγωνιστικά λεπτά στην Primera Division και 261 στο Champions League. Στο πρωτάθλημα σημειώνει κατά μέσο όρο γκολ κάθε 208 λεπτά και στην Ευρώπη κάθε 221.


Αξίζει να σημειωθεί πως στην τελευταία του σεζόν στην Αρσεναλ, που υποτίθεται πως ήταν η χειρότερη του στο Λονδίνο από το 1999 και μετά, ο Ανρί είχε καλύτερα στατιστικά. Μετά από οκτώ αγωνιστικές στην Premier League είχε σημειώσει πέντε γκολ (Μίντλεσμπρο, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Γουότφορντ και δύο στη Ρέντινγκ) ενώ είχε σκοράρει και μια φορά στην Ευρώπη.

Ο προπονητής των "μπλαουγκράνα", Φρανκ Ράικαρντ μη μπορώντας να υπολογίζει στον τραυματία Σάμουελ Ετό αλλά και στον ντεφορμέ Ροναλντίνιο ξεκινά τον Ανρί στη βασική ενδεκάδα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Ο Γάλλος άσος προσπαθεί αλλά μέχρι στιγμής του λείπει το γκολ. Γι' αυτό και ο Ράικαρντ δίνει αρκετές ευκαιρίες στον μόλις 17 χρόνων, Μπόγιαν Κρκιτς αλλά και στον Τζιοβάνι Ντος Σάντος.

Οι Ισπανοί ψάχνοντας να βρουν τι φταίει για την κακή αγωνιστική κατάσταση του Ανρί, ρίχνουν ένα "φταίξιμο" και στον Ροναλντίνιο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται πως το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ κάνει πιο
δύσκολο το έργο του Ανρί μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν υπάρχει ο κατάλληλος παίκτης που θα στείλει την μπάλα στον επιθετικό. Και εν μέρει έχουν δίκιο.