blogger counter

Κυριακή, Οκτωβρίου 28, 2007


PREMIER LEAGUE

Στην πρώτη θέση γράφοντας ιστορία βρέθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη νίκη της επί της Μίντλεσμπρο με 4-1 στο «Ολντ Τράφορντ» για την 11η αγωνιστική της Premier League. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έσπασαν ένα ρεκόρ, το οποίο κρατούσε εκατό χρόνια.

Η ομάδα του σερ ’λεξ Φέργκιουσον, έχει σημειώσει 16 τέρματα στους τελευταίους τέσσερις αγώνες με Γουΐγκαν, ’στον Βίλα, Ντιναμό Κιέβου και Μίντλεσμπρο, διαγράφοντας το ρεκόρ της ομάδας του Μπίλι Μέρεντιθ της σεζόν 1907- 08.

Για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κάρλος Τέβεζ ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση με τα δυο τέρματα που σημείωσε, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Νάνι και Ρούνεϊ. Για την ομάδα του Ρίβερσαϊντ, ισοφάρισε προσωρινά ο Αλιαντιέρ στο 6ο λεπτό, αλλά από εκεί και πέρα παραδόθηκε στο «θηρίο»...

Επιβλητική η Τσέλσι

Πριν το την έναρξη του ματς πολλοί ήταν αυτοί που μιλούσαν για ένα ντέρμπι, ανάμεσα στην Τσέλσι και την πολύ δυνατή φέτος Μάντσεστερ Σίτι. Το τελικό 6-0 υπέρ των γηπεδούχων όμως δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Οι παίκτες του Αβραάμ Γκραντ διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας και το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο με αυτό το εμφατικό σκορ, ενώ κράτησαν για ακόμα μια αγωνιστική το αήττητο εντός έδρας.

Το ντέρμπι κράτησε για πέντε λεπτά μόνο, όταν και ο Εσιέν βρήκε δίχτυα και άνοιξε τον χορό των γκολ. Για ακόμα ένα ματς «δυναμίτης» ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος σκόραρε δις. Αυτό το «τρίποντο» φέρνει την Τσέλσι στους 21 βαθμούς και την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα η ομάδα του Σβεν Γκόραν Έρικσον, που ήταν τραγική καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, έμεινε με έναν πόντο περισσότερο στην 3η.

Ανατροπή για την Μπέρμιγχαμ

Δυο φορές πήρε το προβάδισμα η Γουίγκαν στο «Σεντ Αντριους» κόντρα στην Μπέρμιγχαμ, αλλά τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφυγαν με χαμόγελα από τον αγωνιστικό χώρο. Το τελικό 3-2 υπέρ των «μπλε» διαμορφώθηκε εννιά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ολιβιέ Καπό. Έτσι η Γουίγκαν έμεινε για ακόμα μια αγωνιστική χωρίς νίκη μακριά από την έδρα της, ενώ με 8 βαθμούς βρίσκεται στη 17η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

"Κάζο" της Νιούκαστλ από Ρέντινγκ

Σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της αγωνιστικής, η Ρέντινγκ πήρε το "τρίποντο" με 2-1 κόντρα στη Νιούκαστλ, μια νίκη που την έφερε στη 10η θέση με 13 βαθμούς. "Χρυσός" σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Λονγκ στο 84ο λεπτό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και το γκολ των φιλοξενούμενων σημειώθηκε από παίκτη της Ρέντινγκ (Ντάμπερι).

Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση του "Φράτον Παρκ" ανάμεσα στην Πόρτσμουθ και την Γουέστ Χαμ. Μοιραίος παίκτης για τους "πόμπεϊς" ο Μπενζανί, οποίος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των "σφυριών", Ρόμπερτ Γκριν από το σημείο του πέναλτι.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 6-0
5΄ Εσιέν, 31΄ και 56΄ Ντρογκμπά, 60΄ Κόουλ, 75΄ Καλού, 90΄ Σεφτσένκο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίντλεσμπρο 4-1
3΄ Νάνι, 33΄ Ρούνεϊ, 55΄ και 85΄ Τέβεζ – 6΄Αλιαντιέρ

Μπέρμιγχαμ – Γουίγκαν 3-2
26΄ πεν. και 81΄ Καπό, 67΄ Ρίντγουελ – 23΄ και 59΄ Μπεντ

Ρέντινγκ – Νιούκαστλ 2-1
53΄ Κίτσον, 84΄ Λονγκ – 76΄ αυτ. Ντάμπερι

Σάντερλαντ – Φούλαμ 1-1
86΄ Τζόουνς - 32΄ Ντέιβις

Πόρτσμουθ - Γουέστ Χαμ 0-0
-

Κυριακή 28/10/2007

15:30 Μπόλτον - Αστον Βίλα
16:00 Ντέρμπι - Έβερτον
17:00 Τότεναμ - Μπλάκμπερν
18:00 Λίβερπουλ - Αρσεναλ